Bubbel efter matchen

Ett soligt men ganska kallt Rambergsvallen bjöd upp till match mellan seriens, innan kvällens match, 2:a och 3:a. En härlig seger mot ett ganska mediokert Gefle. Häcken dominerade i stort sett hela matchen och det var aldrig någon riktig fara för segern. Men en fråga kan man ställa sig: Var är publiken? Borde inte folk förstå vid det här laget att den bästa fotbollen i Göteborg spelas på Rambergsvallen?

Nåväl, vi fick snacka med de två målskyttarna efter matchen.

Den notoriske målskytten Johan Lind tyckte så här:

Jag fick en bra träff med huvudet, blev nästan lite chockad över hur bra. Det var förövrigt mitt första mål i seriesammanhang sedan -97 då jag gjorde mål mot Oddevold.

Jag tycker att vi blandar vårat spel ganska mycket i den här matchen. I första halvlek skapar vi mycket men blir kanske lite bekväma efter att vi gjort mål. Efter det tycker jag att vi bevakar matchen rätt bra men Gefle hade en del farliga kontringslägen.

Det blev ju lite mer att springa när jag spelade på kanten, så jag blev rätt trött.

Serien ser väl helt OK ut nu, så det är väl bara att försöka fortsätta på samma sätt.

Tror att seriesegern kommer att stå mellan 5-6 lag där Assyriska och Frölunda kommer vara med.

Vår andre målskytt för dagen Eirik Dybendal sa så här om sitt mål:

Det var OK, men egentligen tycker jag väl att målvakten borde tagit den.

Spelar vi på vår normala standard så ska vi vinna sådana här matcher. Det är en styrka att vi vinner även om vi inte gör någon stormatch. Egentligen har vi inte gjort någon riktigt bra match ännu, men det kommer det också. Vi har varit bättre än de andra lagen vi mött, men det är svårt att möta lag som ställer upp sitt lag till försvar då de vet att vi är så pass bra som vi är.

Nu får vi se till att ta 3 poäng mot Boden och fortsätta på samma sätt så ska nog det här gå bra.

Det här ser bra ut tycker jag och vi fortsätter marschen mot Allsvenskan!

Häcken Upp!

Thomas Nilsson