Krickan och Mackan till Frankrike!

På tisdag, dagen efter matchen mot Boden, ansluter sig Christoffer Källkvist och Marcus Jarlegren till det “yngre” U21 i Frankrike där man ska delta i den internationella Toulon-turneringen.

I Frankrike kommer detta lag att få mäta sina krafter mot Japan, Portugal och Brasilien i gruppspelet. Dessa matcher direktsänds eller sänds i efterhand av Eurosport. Se nedan länk. Hemsidan ringde upp tillförordnad förbundskapten Peter Gerhardsson för att ställa några frågor:

Kan du beskriva de kvaliteer som är avgörande för Mackan och Krickans del, vad som gör att de platsar?

– Jag har egentligen bara sett dem två gånger, på ett läger och mot Kroatien, det är Torbjörn Nilsson som tagit ut dem från början. Men om vi tar Krickan först så är han en av Sveriges mest lovande målvakter! Han är lång, greppsäker, har pondus, visar upp ett stort självförtroende och han kan gå hur långt som helst! När det gäller Mackan så är han en “modern” ytterback som dessutom, även om han spelar på vänsterkanten, är hyfsad tvåfotad. Han är snabb, följsam och har en riktigt bra teknik. Nu blir det nog så att i matchen mot Japan så kommer vi nog att vila Mackan, han kommer i alla fall inte att spela från start eftersom ni har Boden på måndag. På målvaktssidan är detta inte lika tufft. Men på fredag lär ni få se honom, matchen går ju direkt i tv också så missa inte det!

Hur tror du att det kommer gå för er då? Hur bra är detta laget?

– Det är svårt att säga. Till hösten kommer detta laget att förstärkas med en 5-7 spelare som idag spelar med de “äldre”, 83:or alltså, också kommer då det nya U21 att bildas. Vi möter ju nu Japan och Brasilien som vi inte vet så mycket om. Portugal har lite samma läge som oss, de har en del av sina spelare i det äldre laget som nu är i Tyskland. Vi har en trupp på 20 spelare och vår ambition är att låta alla få spela. Detta är ett bra lag men som sagt, det beror mycket på motståndet.

Något annat då, har du sett någon match med BK Häcken i år?

– Hehe, nej, det har jag inte gjort.. Sist jag var på Rambergsvallen var för två år sedan när Enköping gick upp i Allsvenskan, då var jag assisterande tränare för dem. Det var ett skönt minne från Vallen! Men om du frågar mig så har jag sagt hela tiden, inte bara nu för att du ringer, Häcken går upp i år!! Sedan tror jag faktiskt också att Norrköping går upp, det trodde jag inte innan säsongen startade. Men nu tror jag det, deras sportchef är ju från Bajen! Hehe,,, (Peter har spelat i Bajen i 10 år.)

Hemsidan tackade Peter för detta och ringde så upp Mackan och Krickan för ett par kommentarer:

På en skala 1-10, hur viktigt är det att bli uttagen till U21?

Mackan:

– Hehe, den var lurig.. 7 kanske! Det är ju så nytt så man vet liksom inte riktigt hur det kommer att bli. Förhoppningsvis kan man blicka tillbaka om några år och känna sig stolt!

Krickan:

– Ja, du, det är väl alltid kul att bli uttagen till landslaget och är säkert bra för karriären också, men jag vet inte riktigt hur viktigt det är på en skala, hehe,,, Det ska bli jäkligt kul i alla fall, jag har aldrig varit i Frankrike mer än att jag tidigare har åkt igenom.

Hur bra är ert lag, hur tror ni det kommer att gå för er därnere?

Mackan:

– På papperet är det i alla fall ett bra lag, det finns ju flera killar med som spelar i Allsvenskan. Det är svårt att säga hur det kommer att gå för det är inga dåliga lag vi möter heller.. Det kommer att bli roligt iallafall!

Krickan:

– Jag har absolut ingen uppfattning om det. Vi vann ju lätt mot Kroatien med 3-0 men det tror jag inte man ska dra alltför stora växlar på, för de var inte så bra. Brasilien och Portugal låter ju som bra lag,,,

Slutligen då, hur går det mot Boden?

Mackan:

– Jag tror det kommer bli en jämn och tuff match, förhoppningsvis så vinner vi förstås!! 🙂

Krickan:

– Jag tycker ju att vi bör vinna i alla fall men man vet aldrig, inte så jäkla kul att åka så långt upp i landet annars. Ähh, vi vinner!

Det räcker så, det enda vi vill höra, inte sant? Att vi fortsätter på den väg vi har slagit in på, vägen upp till Allsvenskan! Tack killar och lycka till i Frankrike!

Grethe F