Bubbel efter matchen

Vilken pärs det var, men inget ont som inte har något gott med sig. Fotboll kan vara så mycket, ibland är det ren skär njutning och ibland är det en fruktansvärd tortyr! Gårdagens match mot IK Brage faller nog in i den senare kategorin. Efter Häckens 2 första mål var vi nog många som trodde att det här skulle bli en lätt match, tyvärr trodde nog många av spelarna detsamma. Men som de säger: det är inte över innan den tjocka damen sjungit.

Marcus Jarlegren som nog gjorde årets mål igår hade detta att säga:

Det är ju inte varje gång man gör ett sådant mål. Det var en hörna som Brages försvar nickade bort och jag tänkte “ska jag dra på direkt” och det gick ju rätt bra!Jag tycker vi spelade rätt bra innan vi gjorde 2-0 efter det får de ju 2 snabba mål och backar sedan hem. Det blev lite krampaktigt från vår sida, men de var ju hemskt defensiva. Å andra sidan hade vi varit ett annat lag hade vi också varit väldigt nöjda med att ta 1 poäng mot Häcken. Tabellen ser ju väldigt bra ut nu med 0 förluster och en andra plats trots att vi har en match mindre spelad. Tror dock att det blir mycket tuffare mot Assyriska nu på söndag.

Mats Haglund som också fick göra mål igår tyckte så här:

Första halvtimmen var riktigt bra, men den sista kvarten i första halvlek var nog det sämsta vi presterat i år. Jag tycker vi visade bra lagmoral som fortsatte att pressa och försöka spela boll men det är svårt mot ett lag som Brage som bara backar hem mer och mer. Det är tråkigt att så många lag i Superettan spelar så defensivt, fast man får väl förstå dem att de är nöjda med att försöka behålla en poäng mot ett topplag. Det var väldigt skönt för mig själv att få göra ett till mål också.

Häcken fortsätter marschen mot Allsvenskan och nästa nöt att knäcka är Assyriska.

Vi önskar grabbarna lycka till och säger Häcken upp!!

Thomas Nilsson